לקיחת אחריות - הכוח האולטימטיבי האמיתי אל התוצאות שאתה רוצה ליצור בחייך, ובכל תחום!
- Asi Cohen
- 16 במרץ 2021
- זמן קריאה 2 דקות

לקיחת אחריות אישית: אחד המושגים הפחות מובנים, ולכן גם השנויים במחלוקת לרוב האנשים ששומעים על זה בפעם הראשונה.
ג'ים רוהן, אחד המוטיבטורים והמרצים הגדולים שהיו במאה ה-20, שגם היווה השראה לבחור אחד אנונימי בשם: טוני רובינס, לפני שהוא בכלל היה טוני רובינס, הגדיר את המושג אחריות אישית במשפט הבא:
"כשאתה מתחיל לקבל ולקחת אחריות על התוצאות שאתה מקבל בחיים, לא משנה התחום, אתה גם מקבל ולוקח חזרה את הכוח לשנות את התוצאה- הרצויה העתידית שלך באותו מקום גם כן.
ולמה בפועל הרוב לא חושבים כמו המונח הזה שמתואר כאן, שלקיחת אחריות על חייך = בפועל לקיחת כוח? זה, כי אנשים מתבלבלים. הם חושבים שלקיחת אחריות = לקיחת אשמה על עצמם. במילים אחרות, הרבה חושבים שלקיחת אחריות לא שווה כוח בכלל, בדיוק הפוך הם מאמינים וחושבים שזה חולשה גדולה מאוד.
כי מי רוצה לקחת אשמה על עצמו.
אבל זה כל העניין, אין שום קשר בין להאשים את עצמך בתוצאה מסויימת לבין לקחת אחריות על תוצאה עתידית שאתה רוצה ליצור שם באותו מקום, או במקום דומה לזה במידה והוא נכשל לך. אין פשוט קשר, זה ממש שני עולמות שונים.
לקיחת אשמה זו באמת חולשה מאוד מאוד גדולה, כי היא שמה אותך במקום נמוך מאוד, שמה אותך במקום שאין לך בו שום שליטה. העניין הוא בכלל, שלקיחת אחריות זה תמיד משהו עתידי – אתה הרי רוצה ליצור שם תוצאות אחרות, ואם לא תיקח אחריות – פשוט לא תעשה זאת.
למה לא?
כי אתה תאשים מישהו אחר או את עצמך במה שכבר קרה לך, אז למה לטרוח בכלל כדי ליצור שם תוצאות אחרות, טובות וגבוהות יותר באותו מקום ממש – אם אתה מאמין שאין לך שום שליטה (שום אחריות ושום כוח במילים שלנו), באותו מקום בעצם.
וזה, חברים, בדיוק הסיבה למה אתם צריכים לקחת אחריות מלאה על התוצאות שקיבלתם בחיים שלכם, לא משנה התחום! לקחת אחריות על השינוי שאתם רוצים ליצור שם. כי אז בפועל, לקחתם גם כוח עצום לשנות את אותן התוצאות- הרצויות העתידיות כמובן, שאתם שואפים ורוצים ליצור אותן באותו תחום ממש.
וזה גם מתקשר לעוד נושא בנפרד, שאדבר אתכם פה בהמשך, על להיות "הגורם" לעומת להיות "התוצאה" - של הדבר, שאתם רוצים להתקדם אליו בחיים שלכם.
Comments