איך תוכל לגרום שהמסר שיש לך לומר אותו, יחלחל עמוק יותר אל תת-ההכרה והלא-מודע של השומע...
- Asi Cohen
- 27 בספט׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות

הנה טכניקה מעולה, לכל מי שרוצה שהמסר שיש לו לומר - יישמע יותר או אפילו יימשכו אליו יותר - כשהוא אומר אותו.
הטכניקה הזו גם טובה מאוד בשביל יצירת "פוזישנינג" – אותה עמדה ומיקום שאת או אתה, שמים את עצמיכם עוד מראש, עוד לפני שאתם מתחילים להיכנס אל התוכן שאתם אומרים אפילו.
והטכניקה היא:
המשחק ב-טון הדיבור שיש לך אותו, בקצב הדיבור (הטמפו כמו שזה נקרא), "והמנגינה" הייחודית שלך שאתה אומר את מה שאתה אומר אותו.
כלומר - שאתה מדבר עם אחרים, ולא משנה אם זה עם אדם, באחד על אחד או עם קבוצה של אנשים - יש איזו מילה או משפט קצר שאתם ממש (אבל ממש) רוצים לשים דגש עליו, שהמסר שלך דווקא בחלק הזה יעבור, יחלחל ויחדור פנימה עמוק יותר..
מה שאני עושה הרבה פעמים זה, כאילו לבודד את המילה או המשפט הקצר הזה ולתת לו "במה" מיוחדת.
גם מבחינת הטון של אותה מילה (משנה את גובה הצליל שלי שם), וגם מבחינת קצב הדיבור (משנה את הקצב הזה – הטמפו כמו שזה נקרא בלועזית של אותו הדיבור).
ובמקום לדבר בצורה מונוטונית כזו, עם אותו טון לאורך כל הדיבור, במקום לשמור על קצב אחיד כל הזמן לא משנה מה אומרים – אתם משנים במקומות מסויימים וספציפיים שאתם רוצים להדגיש משהו, שאתם רוצים שהמסר שם דווקא יחדור יותר לעומק ויישמע יותר,
אתם "משחקים" ככה גם בטון וגם בקצב – מה שזה ייצור הוא סוג של "מנגינה" בדיבור שלכם. ממש מקצב לא-מונוטוני - לא מאותו סוג לאורך כל הזמן.
עכשיו אם את או אתה, שואלים עכשיו: למה בכלל לעשות כזה דבר, למה לשחק בטון שלי ולמה לשנות את המקצב שלי, למה לדבר במנגינה משל עצמי..?
אז ככה.
הצורה והטכניקה הזו, כאילו מכריחה את זה שמולכם להקשיב בצורה גבוהה הרבה יותר, לאותם מקומות שהדגשתם לו,
אם ההדגשה היא בטון (שעלה או ירד במקום הזה), או ההדגשה שלכם הייתה בקצב (במהירות הדיבור, שירדה או עלתה באותו מקום), זה גורם למילה או למשפט הקצר שאתם מדגישים בצורה הזו - להיכנס פנימה בצורה תת-הכרתית ולא-מודעת ולהשפיע עליו הרבה יותר - מבלי שהוא מודע לכל התהליך הזה בכלל.
אני אומר לך, זה מדהים מה ששינוי כזה קטן שאתה מתאמן לשלוט בו, או "לשחק" בו יכול לעשות עבורך -
לכאורה אתם אומרים את מה שאתם רוצים לומר אותו, את התוכן שלכם שם אותו הדבר בדיוק, אוסף של מילים שאתם מדברים אותם אותו דבר – אבל השימוש הנכון בהם באמת, משפיע על זה שמולך אחרת לחלוטין - בצורה עמוקה הרבה יותר, גם ברמה הרגשית ההשפעה שם היא שונה מאוד.
זו הזדמנות למסר שלכם לחלחל אצלו הרבה יותר עמוק, זה יכול להיות משהו חדש שאתם רוצים שהוא יחשוב עליו, הצעה חדשה לשקול אותה. המלצה כזו או אחרת שאתם רוצים שהוא ייקח אותה. ועוד עוד..
וההצעה שלי אליכם להיום היא כזו:
בין אם אתה אדם שטון הדיבור שלו הוא גבוה מאוד ברגיל, נסה לשחק ובמילה או משפט מסוים, שאתה דווקא רוצה שיחלחל ויחדור יותר, ממש תוך כדי שיחה פשוטה - ותוריד שם את הטון שלך במקום הזה.
ובין אם אתה הפוך, אדם שטון הדיבור הרגיל שלו הוא נמוך יחסית, באותם מקומות תעלה קצת אות האוקטבות שלך 😊.
אז מה שאני רוצה לבקש ממך, לתקופה הקרובה או לשבוע הקרוב מבחינת קצב הדיבור, אם אתה כזה שמדבר מהר מהר.. אז במילה שאתה בוחר אותה, או במשפט אחד קצר שאתה רוצה שהוא זה שישפיע שם יותר - תוריד שם את הקצב, דבר הרבה יותר ל-א-ט שם. וכנ"ל כמובן הפוך..
מה שחשוב לך לזכור זה, לשבור את "הדפוס" הרגיל שלך בדיבור באותם מקומות ספציפיים.
ולגבי אותה מנגינה ייחודית משלך, על זה כבר נדבר בפעם הבאה.
אז נסו את זה, זה באמת עובד.
תתאמנו על המשחק הזה, ואתם מוזמנים גם כאן לרשום לי על תוצאות שזה מביא לכם בשיחה אחת פשוטה ובכלל מה אתם חושבים לעשות עם זה.
Comments